slider image 001 nova slider image 003 slider image 6 slider image 14 slider image 9 slider image 11 slider image 12 slider image 15 slider image 16 slider image 17 slider image 18 slider image 20 slider image
Putujte najudobnijim autobusima Bečejprevoza!
24. avgusta 1949. godine, Rešenjem Narodnog Odbora tadašnjeg bečejskog sreza, formirano je Gradsko saobraćajno preduzeće za prevoz roba i putnika u Bečeju, sa 11 zaposlenih radnika, 2 konjske zaprege, jednim polovnim traktorom sa prikolicom i trofejnim kamionom, koji je uz pomoć montiranih klupa započeo prevoz putnika na relaciji Bečej - Bačko Petrovo Selo i nazad.
1951. godine preduzeće menja naziv u ATP "Transport" Bečej - nosi ga punih 25 godina, a nabavkama polovnih kamiona i njihovim prepravljanjem u autobuse širi se prevoz putnika i do Novog Bečeja i Bačkog Gradišta. 1953. godine se pojavljuju i prvi pravi polovni autobusi - čuveni crveni "Ford" i dva "TAM"-a sa 25 sedišta, a prevoz putnika se širi i do Novog Sada i Srbobrana. Dolaskom Bogdana Stajića za direktora 1955. godine, ATP "Transport" kreće polako ali sigurno uzlaznom linijom: kupuju se prvi novi autobusi ("Dubrave") i kamioni, širi se red vožnje i prevoz putnika do Beograda, Vrbasa, Subotice... Raste broj zaposlenih, a počinju i prve vanredne vožnje u zemlji i inostranstvu. Zabeleženo je da je prva vanredna vožnja u inostranstvo autobusom "TAM" bila 1957. godine, i to iz Novog Sada za Bratislavu. 1965. godine gradi se nova radionica i ATP "Transport" se preseljava sa lokacije današnjeg Doma zdravlja na mesto sadašnje donje hale "Remonta" DD, a od 1967. godine se kupuju i prvi novi "Sanosi" fabrike autobusa "11.Oktomvri" iz Skoplja, koje bečejski prevoznik, zbog svojih dobro poznatih kvaliteta, nabavlja punih 25 godina (blizu 150 komada) i sa kojima se nastavlja izuzetno uspešan višegodišnji rad na vanrednim vožnjama, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Prvog januara 1976. godine, integracijom ATP "Transport"-a, Autoremonta "Pionir" i "Bečejtrans"-a - "Teretni saobraćaj", stvara se novi "Bečejtrans" Bečej, u kojem je "Putnički saobraćaj" prvo radna jedinica, a od prvog januara 1978. godine - OOUR "Putnički saobraćaj". Nabavljaju se nova vozila, proširuje međumesni red vožnje, a jula 1981. godine pušta se u rad i nova autobuska stanica u Bečeju, čime je konačno kraj promenama i seljakanjima glavnih stajališta. Zahvaljujući tadašnjim izuzetno povoljnim uslovima privređivanja, sredina i kraj 80-ih godina predstavljali su i vrhunac u razvoju tadašnjeg OOUR-a "Putnički saobraćaj": 52 autobusa sa 128 zaposlenih radnika prelazila su tada 3.300.000 kilometara - od čega do 1.100.000 km na vanrednim vožnjama, i prevozila u 3.500.000 putnika godišnje.
OOUR "Putnički saobraćaj" prvog januara 1990. godine prerasta u samostalno DP "Bečejprevoz". "Bečejprevoz" je u periodu 1995. - 1998. godine izrastao u jedno od najboljih preduzeća u svojoj grani. Kvalitetan i bezbedan prevoz, investicije u nove autobuse, starosna struktura vozila i zapaženi LD zaposlenih, rezultirali su 1997. godine Prvomajskom nagradom Privredne komore Vojvodine, kao i mestom u Krugu 1300 najuspešnijih preduzeća cele Srbije po kriterijumima Privredne komore Srbije, odnosno među 10 najboljih u grani drumskog saobraćaja tri godine uzastopce (1996. - 1998.). Za ovih 68 godina postojanja i rada, vozila bečejskog prevoznika prešla su više od 100 miliona kilometara i prevezla čak 130 miliona putnika, uz karakterističnu prepoznatljivost - tačnost, urednost i sigurnost, kako u prevozu svih kategorija putnika, tako i organizovanju raznovrsnih vanrednih linija i turističkih grupa. Obavljene su i 2 etape vlasničke transformacije - 1992. godine odrađeno je interno deoničarstvo, a 1998. godine podela 60% besplatnih akcija .Nova era razvoja "Bečejprevoz" započinje 2002. godine vlasničkom transformacijom preduzeća i formiranje manjih paketa akcija. Smanjenjem broja akcionara dobilo se na većoj efikasnosti upravljanja i poslovanja, a shodno tome i rezultati su bolji iz godine u godinu.
Intenzivno se radi na obnavljanju voznog parka, uvođenju savremenih tehnologija poslovanja u skladu sa svetskim trendovima. Unutar preduzeća je takođe, razvijan i društveni život - pomagalo se radnicima, a treba istaći i mnogobrojna sponzorstva i ispomoć, datu od strane "Bečejprevoz"-a, raznim društvima i udruženjima, humanitarnim akcijama, školama i mesnim zajednicama Bečeja i okoline.
U 2012. godini Bečejprevoz iz akcionarskog društva prelazi u društvo u 100% privatnom vlasništvu, i kao takvo organizuje se kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Zacrtani ciljevi uspešno se ostvaruju, Bečejprevoz DOO usmerava pažnju na organizaciji prevoza unutar teritorije Opština Bečej, Novi Bečej, Srbobran i Bačka Topola. Uvodi međunarodnu liniju Novi Sad - Segedin u kooperaciji sa Suboticatransom iz Subotice.Na polju ugovorenih prevoza broj korisnika usluga se svakodnevno povećava, a kvalitet usluge još više dobija na značaju kupovinom kvalitenih autobusa. Na polju đačkih ekskurzija Bečejprevoz DOO važi za jednog od najboljih u svojoj branši,a kao ukupna potvrda kvaliteta i rada je doljena Povelja od strane Regionalne privredne komore Novog Sada u 2011god.
BEČEJPREVOZ DOO je dobitnik nagrade "ŠAMPION TURIZMA 2012." za najuspešnije autosaobraćajno preduzeće 2012. godine, u organizaciji turističke revije "YU TRAVEL". Svečanost dodele priznanja odrzana je 29.12.2012. godine u restoranu "Lipov Lad". Nagradu je primio predsednik skupštine Duško Đurović, koji se obratio prisutnima.
BEČEJPREVOZ DOO je dobitnik nagrade "ŠAMPION TURIZMA 2013.". Autobusku stanica Bečej izabrana je za najuspešniju autobusku stanicu u Srbiji u 2013. godini, u organizaciji turističke revije "YU TRAVEL".
Bečejprevoz se trudi da unapređenjem svojih kadrova podigne nivo poslovanja na viši nivo i ostane konkurentan među ostalim prevoznicima. Naši kadrovi često posećuju stučne skupove kako bi pratili trendove uspešnog poslovanja. Analizom i praćenjem broja putnika na linijama, vrši se optimizacija linija, kao i otvaranje novih. Vozni park se stalno osvežava, u 2014 godini kupljeno je devet vozila od toga je pet turističkih i četiri prigradska vozila, kako bi se putnicima pružio veći komfor prilikom putovanja.

Autobuska stanica u BečejuVicont Vektor

Telefoni