Istorijat preduzeća

24. avgusta 1949. godine Rešenjem Narodnog Odbora tadašnjeg bečejskog sreza, formirano je Gradsko saobraćajno preduzeće za prevoz roba i putnika u Bečeju, sa 11 zaposlenih radnika, 2 konjske zaprege, jednim polovnim traktorom sa prikolicom i trofejnim kamionom, koji je uz pomoć montiranih klupa započeo prevoz putnika na relaciji Bečej - Bačko Petrovo Selo i nazad.

1951. godine preduzeće menja naziv u ATP "Transport" Bečej - nosi ga punih 25 godina, a nabavkama polovnih kamiona i njihovim prepravljanjem u autobuse širi se prevoz putnika i do Novog Bečeja i Bačkog Gradišta. 1953. godine se pojavljuju i prvi pravi polovni autobusi - čuveni crveni "Ford" i dva "TAM"-a sa 25 sedišta, a prevoz putnika se širi i do Novog Sada i Srbobrana. Dolaskom Bogdana Stajića za direktora 1955. godine, ATP "Transport" kreće polako ali sigurno uzlaznom linijom: kupuju se prvi novi autobusi ("Dubrave") i kamioni, širi se red vožnje i prevoz putnika do Beograda, Vrbasa, Subotice... Raste broj zaposlenih, a počinju i prve vanredne vožnje u zemlji i inostranstvu. Zabeleženo je da je prva vanredna vožnja u inostranstvo autobusom "TAM" bila 1957. godine, i to iz Novog Sada za Bratislavu. 1965. godine gradi se nova radionica i ATP "Transport" se preseljava sa lokacije današnjeg Doma zdravlja na mesto sadašnje donje hale "Remonta" DD, a od 1967. godine se kupuju i prvi novi "Sanosi" fabrike autobusa "11.Oktomvri" iz Skoplja, koje bečejski prevoznik, zbog svojih dobro poznatih kvaliteta, nabavlja punih 25 godina (blizu 150 komada) i sa kojima se nastavlja izuzetno uspešan višegodišnji rad na vanrednim vožnjama, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Prvog januara 1976. godine, integracijom ATP "Transport"-a, Autoremonta "Pionir" i "Bečejtrans"-a - "Teretni saobraćaj", stvara se novi "Bečejtrans" Bečej, u kojem je "Putnički saobraćaj" prvo radna jedinica, a od prvog januara 1978. godine - OOUR "Putnički saobraćaj".

Nabavljaju se nova vozila, proširuje međumesni red vožnje, a jula 1981. godine pušta se u rad i nova autobuska stanica u Bečeju, čime je konačno kraj promenama i seljakanjima glavnih stajališta.

Zahvaljujući tadašnjim izuzetno povoljnim uslovima privređivanja, sredina i kraj 80-ih godina predstavljali su i vrhunac u razvoju tadašnjeg OOUR-a "Putnički saobraćaj": 52 autobusa sa 128 zaposlenih radnika prelazila su tada 3.300.000 kilometara - od čega do 1.100.000 km na vanrednim vožnjama, i prevozila u 3.500.000 putnika godišnje. OOUR "Putnički saobraćaj" prvog januara 1990. godine prerasta u samostalno DP "Bečejprevoz". "Bečejprevoz" je u periodu 1995. - 1998. godine izrastao u jedno od najboljih preduzeća u svojoj grani. Kvalitetan i bezbedan prevoz, investicije u nove autobuse, starosna struktura vozila i zapaženi LD zaposlenih, rezultirali su 1997. godine Prvomajskom nagradom Privredne komore Vojvodine, kao i mestom u Krugu 1300 najuspešnijih preduzeća cele Srbije po kriterijumima Privredne komore Srbije, odnosno među 10 najboljih u grani drumskog saobraćaja tri godine uzastopce (1996. - 1998.). Za ovih 68 godina postojanja i rada, vozila bečejskog prevoznika prešla su više od 100 miliona kilometara i prevezla čak 130 miliona putnika, uz karakterističnu prepoznatljivost - tačnost, urednost i sigurnost, kako u prevozu svih kategorija putnika, tako i organizovanju raznovrsnih vanrednih linija i turističkih grupa. Obavljene su i 2 etape vlasničke transformacije - 1992. godine odrađeno je interno deoničarstvo, a 1998. godine podela 60% besplatnih akcija .Nova era razvoja "Bečejprevoz" započinje 2002. godine vlasničkom transformacijom preduzeća i formiranje manjih paketa akcija. Smanjenjem broja akcionara dobilo se na većoj efikasnosti upravljanja i poslovanja, a shodno tome i rezultati su bolji iz godine u godinu.

Poslednjom vlasničkom transformacijom od februara 2008 preduzeće je u 100% privatnom vlasništvu gospodina Duška Đurovića, kao i vlasnički povezane firme Vicont Vektor doo Beograd.

Od ove privatizacije počinje i nova etapa u razvoju Bečejprevoza i prilagođavanja na novonastale tržišne okolnosti.
Na inicijativu vlasnika postavljeni su i usvojeni od strane menadžmenta visoki standardi poslovanja u oblasti sigurnosti prevoza, pouzdanosti i bezbednosti autobusa kao i kvaliteta pružanja usluga. Uspešnim praćenjem postavljnih standarda koji su koncipirani u cilju postizanja maksimalnog zadovoljstva korisnika usluga i permanentnim unapređenjem poslovanja , postali smo jedan od vodećih brendova u delatnosti prevoza putnika, turizma i uspešno ostvarili poziciju lidera u Bačkom okrugu Vojvodine, u Srbiji, a i šire u regionu.
Naši resursi na koje smo ponosni su:
-dugogodišnja tradicija u oblasti prevoza putnika i turizma
-iskustvo i licence
-obnovljen i bezbedan vozni park
-usvojeni standardi poslovanja i definisane procedure kvaliteta
-naši korisnici usluga i zaposleni kao i kompletna know -how tehnologija upravljanja poslovima održivog razvoja u saobraćaju

Sa flotom od 100 autobusa gradskog, prigradskog i turističnog tipa, trenutno ostvarujemo godišnji transportni rad od 6 miliona kilometara i bezbedno prevezemo 8 miliona putnika .
Od februara 2008 do danas smo značajno investirali u vozni park i povećali broj autobusa sa 42 na 100 kao i broj zaposlenih sa 123 na 200. Dugoročni razvojni plan vlasnika, kvalitetan i stručan menadžerski tim i ovi investicioni poduhvati su se pozitivno odrazili na permamentni rast pređenih kilometara i prevezenih putnika, a samim tim i rast ukupnog prihoda od čak tri puta u odnosu na 2008.
Na osnovu poverenog ugovora o prevozu putnika u javnom gradskom i prigradskomn prevozu od 05.0ktobra 2015 godine od strane lokalne samouprave Užica, Bečejprevoz je u uspešno definisao i sprovodi Projekat održivog prevoza i pružanja staničnih usluga na teritoriji grada Užica.
Projekat je dokazao uzajamnu povezanost saobraćajne delatnosti prevoza putnika u gradsko prigradskom saobraćaju grada Užica i pruzanja usluga prijema i otpreme putnika na autobuskim stanicama. Ovakav koncept rezultira povećanju saobraćajne pristupačnosti prigraskih i seoskih sredina gradskoj centralnoj zoni i opštem zadovoljenju potreba kako pružaoca usluga tako i korisnika usluga. Ovakav način poslovanja Bečejprevoz uspešno primenjuje i Bečeju, Novom Bečeju, Srbobranu, Bačkoj Topoli.
Bečejprevoz je među prvim firmama iz branše u Srbiji dobio sertifikat bezbedan prevoznik. To prestižno priznanje je potvrda dosadasnjeg rada i bezbednog prevoza, a istovremeno i trajne opredeljenosti, stalnom i održivom unapredjenju i pobolšanju bezbednosti prevoza.
Potvrda uspešnosti dosadasnjeg rada ,koja je istovremeno i podstrek za dalje poboljšanje i napredak u svim oblastima poslovanja su i brojna nagrade i priznanja među kojima izdvajamo niz diploma dobijenih na nedavnom jubilarnom 50-om Novosadskom sajmu turizma Lorist oktobra 2017 godine i to:
Velika zlatna diploma za kvalitet usluga u prevoza putnikau
za Trističku agenciju
za Autobusku stanicu
za Vizueleni identitet Bečejprevoza.

To je bila i prilika da vlasnik i predsednik skupštine Bečejprevoza primi pehar Novosadskog sajma sa Velikom zlaznom diplomom za Razvoj i inovacije u bezbednom prevozu putnika. Ovo visoko priznanje je, potvrda vlasniku za značajan doprinos razvoju i kreiranju globalne politike putničkog saobraćaja i povećanju bezbednosti prevoza na domaćem trištu.

Naši budući planovi su na uzlaznoj liniji održivog razvoja, usmereni na širenju kompletne infrastrukture, povećanje angažovanja na poslovima investicionog održavanja, unapređenje komfora i kvaliteta rada zaposlenih u svim segmentima, kao i povećanje obima pružanja usluga u prevozu putnika i turizmu.
Maksimalna primeni inovativnih tehnologija poslovanja u cilju stalnog poboljšanja kvaliteta pružanja usluga našim korisnicima, na najbolji način doprinosi unapređenje odgovornosti i bezbednosti prema svim učesnicima u saobraćaju. Prosperitet u poslovanju i svest o odgovornosti daje nam podstrek za dalji rad i pruža dodatne šanse angažovanja u mnogim kulturnim, sportskim i humanitarnim aktivnostima koje su od društvenog značaja u zajednicu čiji smo deo.

Vicont Vektor

"Vicont Vektor"
Kumodraška 380
11152 Beograd, Srbija

Adresa elektronske pošte:
office@vicont.rs
Adresa weba :
www.vicont.rs
Telefoni: 011 39 85 600
063 570 133

Bečejprevoz

"Bečejprevoz"
Danila Kiša 10
21220 Bečej, Srbija

Adresa elektronske pošte:
office@becejprevoz.com
Adresa weba :
www.becejprevoz.com
Autobuska stanica: 021/69 11 060
Turistička agencija: 021/69 15 696
Facebook stranica

Užiceprevoz

"Užiceprevoz"
Mihajla Pupina 1
31000 Užice, Srbija

Adresa elektronske pošte:
office@becejprevoz.com
Adresa weba :
www.becejprevoz.com
Autobuska stanica: 031 602 630
062 801 67 60
Facebook stranica

Jugoprevoz

"Jugoprevoz"
Alekse Šantića 2
11320 Velika Plana, Srbija

Adresa elektronske pošte:
office@jugoprevoz.rs
Adresa weba :
www.jugoprevozvp.rs
Autobuska stanica: 026 514 336
063 106 90 53
Facebook stranica